Skiftezonens 16 bud

Anbefales af eliten (Line Jensen og Emil Dalgård)

 

1a: Orienter dig om skiftezonen. Inden start gennemgår du skiftezonen, svøm ind/ cykel ud/cykel ind/løb ud, og ISÆR: du skal vide præcis, hvor din plads er!


1b. Husk at smøre vaseline i nakken og babyolie på anklerne, så du ikke får skarvemarker, og så du hurtigt kan komme af dragten.


2: Efter du er kommet op af vandet og er på vej til T1, gør følgende: Sæt brillerne op i panden, og lad dem sidde der!!


3: Mens du løber: lyn dragten op, og tag overdelen ned om taljen. Så er hænderne og armene fri og det er nemmere at løbe. Løb hen til din cykel. Nu ved du jo, hvor den står..


4: Tag din badehætte og briller af ca. 10-30m før du kommer til din cykel. Smid dine briller og badehætte direkte ned i den dertil indrettede kasse.


5: Træk din våddragt ned til knæene. Tag dine solbriller og hjelm på mens du laver ”knæløft,” så du får ”trampet” dragten helt af. Du tager altså dragten af samtidig med at du tager dine solbriller og hjelm på. Hvis du ikke kan få dragten af uden at bruge hænderne, er der kun 2 muligheder: Øv, øv, øv. Derefter klip, klip, klip! (det nederste stykke af benet; ikke dit, men dragtens). Smid dragten op i kassen.


6: Tag din cykel, løb ud af skiftezonen. Dine cykelsko sidder allerede klikket i pedalerne, med elastikker i så de bliver holdt vandrette, så det er bare med at hoppe i sadlen. Enten ved at sætte en fod på skoen og svinge benet over baghjulet eller ved at hoppe direkte op på sadlen og derefter sætte begge fødder i dine sko. Køb et par tri-specifikke konkurrencesko (Tænk på hvor mange penge du allerede bruger på cykler, hjul og løbesko, et par tri-specifikke konkurrencesko – som du kun bruger i konkurrence - giver gratis sekunder og kan holde i mange år).


7: Det tager tid at tage strømper på efter svømning. Hvis du skal køre med strømper skal de være korte, OG de tages først på i T2, når dine fødder er tørre igen. Kør evt. med tå-skoovertræk, hvis det er koldt.
Ved mindre tri-konkurrencer, er det ikke alle der behøver strømper. Køb evt. nogle tri-specifikke sko uden syninger i indvendigt.

8: Øv dig i at tage din våddragt af, når du alligevel er til svømmetræning. Der er tre gode muligheder hver uge i friluftbadet!

9: Cyklingen er slut, nu gælder det T2: 50-200m før skiftet tages fødderne ud af cykelskoene og sættes ovenpå dem.


10: 10-20 m før skiftelinien svinges det ene ben over baghjulet og ind foran det ben, som stadigt står på pedalen. Det vil sige man sætter første ben i jorden foran den fod, som stadigt står på pedalen. Dermed får man momentum fremad i stedet for bagud.


11: Hæng din cykel i bremsegrebene. Der hænger den fint, og det er MEGET hurtigere end at hænge den i sadlen!


12: Dine sko står klar med elastiksnørrebånd. Lige til at smutte i. Gerne smurt med masser af vaseline i kanten, så de er lette at få på og giver færre vabler.


13: Tag først nu din hjelm af. Smid den i kassen.


14: Saml dit nummerbælte og evt. kasket op. Løb af sted mod udgangen (som du jo nøjagtigt ved, hvor er). Sæt kasketten på hovedet på vejen ud. Nummerbæltet er gjort klar (dvs. det er klipset op..), og kan dermed let tages på på vej UD af T2.


15: Øv dig i skiftetræning. Du bliver bedre for hver gang. Det er bare med at stille cyklen op af hækken derhjemme og så i gang!


16: Nu har du vundet flere minutter på dit skifte. Overvej, hvos mange timer du bruger i svømmehallen, i sadlen og i løbeskoene for at skære et par minutter af din tid. Eller hvor mange penge du bruger på carbon-lir, som ikke giver nær så meget gevinst! Tid vundet i skiftezonen er helt GRATIS, både økonomisk og energimæssigt!!!!

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram