Hvad skal du overveje?
 
Triatlon er en fantastisk sport hvor du træner din krop på flere forskellige måder.

Vi træner svømning,
som generelt er sundt for hele kroppen og især overkroppen. Triatleter træner om vinteren i svømmehal men det kan sagtens gøres hele året. Træning i svømmehal kræver kun badetøj og et par svømmebriller.
I sommerhalvåret træner mange af os også åbenvandssvømning. Det kræver en våddragt de fleste måneder bortset fra måske lige august. En ok våddragt kan erhverves for 1000,- 1200,-

Vi træner cykling,
som er sundt og en skånsom måde at holde en god form på.
Du behøver ikke en fuldblods racer til mange tusinde kroner men du vil hurtig finde ud af, at en racercykel skal der til, for at få bedst udbytte af cykeltræningen.
Flere træner i vinterhalvåret MTB kørsel i skov. Dette er ikke en nødvendighed men et supplement til træningen.
Cyklingen kræver en cykel, med godkendte bremser og helst en del gear. Herudover en godkendt cykelhjelm. Det er en god ide at anskaffe sig et par cykelhandsker, samt cykelshorts med indlæg. Herudover vil du opleve, at når du har det rette tøj samt et par gode solbriller, så føles cyklingen mere behageligt

Vi træner løb
, som den hårdeste disciplin, men måske også den som udfordrer din krop mest muligt.
Et par gode løbesko, tøj tilpasset vejret, så er du i gang.
 
Vi X træner
I sommerperioden er der også mulighed for X træning.
X træning er træning, hvor du træner overgangen mellem svømning - cykel og løb.
X træning kan trænes til korte eller lange distancer.
Til kort kører man typisk 10 km cykel + 2 km løb. Dette kan gentages 3-4 gange og køres i samme intensitet som man ville gøre det i en konkurrence situation.
 

Nogle af os træner også fitness
Især i de kolde vintermåneder kan det give god mening at udfordre kroppen på alternative måder. Vi har eks. også vores egen spinningstimer hver uge i vintermånederne.
 
De fleste som er nye i sporten frygter svømmedisciplinen mest. Måske fordi det er den man har haft mindst kendskab til forinden. Alle kan indenfor en rimelig tid lære at svømme Crawl men det er også ok at anvende bryst svømning, det er helt op til den enkelte. Én vintersæson i svømmehallen og du er klar til crawl på triatlon konkurrence plan.
 
Som medlem kan du overveje om du ønsker at deltage i triatlon (eller duatlon) stævner. Det er absolut ikke en betingelse, flere træner alene for den gode motions skyld.
 
Konkurrencer
Langt de fleste kender Ironmandistancen på 3,8 km svømning, 180 km på cykel og den afsluttende maraton på 42,2 km. Langt de fleste triatleter deltager dog i langt kortere stævner. Børn og unge starter med distancer som 50/4/1 og de fleste voksne afprøver deres færdigheder på distancer fra 400/18/4 – 500/20/5 og op til 1500/40/10.
 
Som en ordentlig forening fortæller vi vores medlemmer, at man kan stille op til stævner op til ½ Ironman (1900/90/21) med minimun ét års intensiv træning. Hel Ironman kræver som minimum to års ihærdig og målrettet forberedelse. Dog vil der altid være individuelle forskelle, hvilken grundform komme man med, hvilke discipliner skal man lære helt fra bunden osv.
 
Hvordan kommer du i gang
Tag kontakt til vores forening, via mail, tlf., Facebook eller kig forbi til en træning og aftal en prøve periode hvor du afprøver så mange træninger som muligt. Det er gratis og alle er meget velkomne. Det er vigtigt du kontakter en fra foreningen inden da vi nogle gange flytter træninger med kort varsel, eks til andre startsteder. Så er du også sikker på nogen tager imod dig til træningen og du ikke dukker op på et hold som ikke matcher dine ønsker og din nuværende form.
 
Advarsel:  
Triatlon er stærk vanedannende og bliver hurtigt en del af dig og din hverdag. Flere har oplevet abstinenser og er blevet urolige/frustreret, hvis ikke de deltager i foreningens træninger i en periode J
 
Sammenholdet og det sociale vægtes højt, og hvert år udpeges flere stævner hvor du kan få hjælp og støtte hvis du er ny. Sidste deltager i mål får den samme hjertelige velkomst som første deltager i mål.

Indmeldelse i Rødekro Tri
Du går ind på siden kontingent i topmenuen. Du betaler med dit kreditkort. Vi glæder os til at se dig
 
Så er du i gang – go træning J
 

 

Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram